PITCHTALKS
Hoe ziet Nederland eruit in 2035?

nov 28, 2023

Beste lezers,

Hoe ziet Nederland eruit in 2035 en hoe maken we van PITCHTALKS een nationaal toekomstmonument?

In eerste instantie wilden we nationale influencers vanuit diverse ideologische hoeken betrekken bij ons online project, waar zij hun visies over Nederland in 2035 konden delen. Echter, al snel ontstond een beter idee om dit initiatief uit te breiden naar alle Nederlanders. Daarom hebben we het evenement in Hodenpijl verplaatst naar februari en starten we met studio-opnames om jullie ideeën over de toekomst vast te leggen en voorafgaand aan het evenement online te verspreiden.

Hoe werkt het project?
We nodigen mensen uit die na jaren van strenge en beperkende overheidsmaatregelen, ideeën hebben over de toekomst van onze samenleving. We vragen hen deze ideeën binnen drie minuten voor de camera te delen. Dit kan variëren van een ideaalbeeld tot realistische verwachtingen of zelfs een horrorscenario. Alle opnames mogen niet langer dan 3 minuten duren en worden online geplaatst. Elke deelnemer aan het project deelt zijn eigen video en die van andere deelnemers binnen zijn netwerk, op sociale media en onder vrienden, en vraagt anderen om dit ook weer verder te verspreiden. Ons doel is een wolk van toekomstvisies te creëren die overal op internet te zien is, om desintegratie te stoppen en samen een basis te leggen voor een nationale toekomstvisie.

 

Wat kan je doen?
Als je ideeën hebt over de toekomst van Nederland op het gebied van economie, politiek en gezondheid, doe dan mee. Deelname is geheel gratis. (Een donatie wordt enorm gewaardeerd.) We plannen 15 minuten opnamesessies in de studio in Baarn voor een 3-minuten pitch. Het is handig om je ideeën kort op papier te zetten en te oefenen voordat je komt opnemen.

Waar en wanneer?
Onze eerste opnames staan gepland op 1 en 15 december. Voor beide data zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Als je graag wilt deelnemen maar op deze dagen niet beschikbaar bent, laat het ons dan weten. Er volgen meer opnamedagen, aangezien we ongeveer 100 mensen de kans willen geven om hun stem te laten horen.

Handleiding en suggesties voor PITCHTALKS:
Het lijkt misschien kort, maar drie minuten is voldoende tijd om je boodschap over te brengen. De onderstaande vragen zijn bedoeld om je op weg te helpen. Voel je vrij om hiervan af te wijken en je pitch op jouw eigen manier vorm te geven. Een kwalitatieve pitch is cruciaal voor het succes van het project.

Geef eerst je naam en rol in de samenleving. Dit geeft context aan je pitch. Realiseer je dat je spreekt over het jaar 2035.

Begin met economie:
Zie je verbeteringen? Zijn alle crisissen overwonnen? Wat zie je aan welvaart in jouw omgeving? Zijn er grote financiële problemen in de maatschappij? Kan je inkomen de inflatie bijhouden? Is jouw pensioen nog beschikbaar? Hoe is het straatbeeld? Zijn de winkelcentra weer levendig? Wordt er nog veel gebruikgemaakt van contant geld? Hoe ziet het modebeeld eruit? Vrees je vergaande armoede? Is er al een basisinkomen? Zijn er controlemechanismen vanuit de overheid op jouw uitgaven? Wat wordt de rol van de  CBDC in het betaalsysteem? Maakt Nederland nog deel uit van de euro? 

plantje

Ga dan verder met een voorspelling over de politiek:
Bestaat het democratische stelsel nog, of is er een nieuw systeem? Hoe ziet dit systeem eruit? Bestaat de EU nog en is Nederland daar nog bij betrokken? Bestaat het Nederlandse kiesstelsel nog? Is er keuzevrijheid op Europees, nationaal, provinciaal en lokaal niveau? Zijn er nog politieke partijen? Wat is er gebeurd met de personen uit het laatste kabinet Rutte? Zijn ze zichtbaar in het openbare leven, gepromoveerd of volledig uit het zicht verdwenen?

Tot slot, bespreek de gezondheidszorg:
Heeft de WHO invloed op jouw gezondheid en medische behandelingen in heel Europa? Wordt dit echt uitgevoerd? Worden medische ingrepen door de overheid bepaald of behoud je zelfbeschikking over jouw lichaam? Zijn er baanbrekende ontwikkelingen op medisch gebied? Zijn alle behandelingen voor iedereen toegankelijk? Is de medische ethiek sterker of verder weg dan ooit? Kunnen artsen nog autonoom handelen? Wordt de rol van voedingssupplementen groter ten opzichte van medicijnen of worden ze verboden? Wat is de situatie met betrekking tot de farmaceutische industrie en de controle daarop? Wat wordt de rol van medische zelfhulp op internet? Bestaat er nog medisch beroepsgeheim? Hebben we geleerd van de coronaperiode of gaan we op dezelfde weg verder?

Alle vragen die hier gesteld zijn, zijn enkel bedoeld als leidraad. Je hebt de volledige vrijheid om deze op jouw eigen manier in te vullen.

Met hartelijke groet,
Max von Kreyfelt
0654995161

Doe ook mee en help Nederland op deze unieke manier vooruit. Deelname is volledig kosteloos. Als je dit project waardevol vindt voor het verminderen van maatschappelijke desintegratie en je kan wat missen, steun ons dan met een donatie, groot of klein, via OpNaarWonderland.nl.

Deel dit bericht

Eerdere berichten