Persbericht: Max von Kreyfelt stopt met Café Weltschmerz en start een nieuw initiatief. 

aug 9, 2023

Max von Kreyfelt, oprichter en eigenaar van Café Weltschmerz, is per 1 juli 2023 gestopt als directeur.

In tien jaar tijd heeft Von Kreyfelt dit initiatief, wat begon als een kunstproject, uitgebouwd tot een professioneel mediaplatform waar vele honderden kritische deskundigen uit de politiek, cultuur, wetenschap, bedrijfsleven en media via zijn podcast interviews aan het woord zijn gekomen, onder wie: Diederick Stapel, Erik de Vlieger, Willem Middelkoop, Paul Buitink, Ad Verbrugge, Bram Bakker, Esther van Fenema, Arno Wellens, Ab Flipse, Sven Hulleman, Thierry Baudet, Karel van Wolferen, Kees van der Pijl, Rob de Wijk en Felix Rottenberg. 

Gasten die meer en meer gecanceld werden door de mainstream media. Weltschmerz daartegenover werd een intellectuele rebellenclub die een tegendraads geluid liet horen. Rebellen met een doel en streven om gehoord te worden. Steeds meer mensen meldden zich uit zichzelf. Het was het enige mediakanaal dat een krachtig onderbouwd tegengeluid liet horen. 

Een stroom van mensen kwamen langs en werkten vrijwillig mee, zoals Flavio Pasquino, Jorn Luca, Jeroen Pols en Ab Gietelink. In het gebouw werd openlijk de lockdown geweigerd. Weltschmerz werd het centrum van de “wakkere” wereld met lezingen en borrels. Iedereen vloog ook weer uit en begon zijn eigen mediakanaal. Uit strategisch oogpunt leek dat vooral een goede zaak. 

Het afgelopen jaar heeft Von Kreyfelt voor Café Weltschmerz een plan ontwikkeld en uitgevoerd om het kanaal minder afhankelijk te maken van donaties. Café Weltschmerz dat is gehuisvest aan de Boeingavenue in Schiphol-Rijk omvat een 465 m2 werkruimte, waaronder een grote opnamestudio volledig ingericht met alle benodigde audiovisuele apparatuur. Tevens is er een uniek ingericht auditorium opgezet met een vleugel en een bar voor 160 personen. Dit auditorium is in gebruik voor lezingen en debatten en zal de financiële bron worden voor het nieuwe Weltschmerz. 

Per 1 juli 2023 is de leiding van Café Weltschmerz overgedragen aan interim-directeur Pieter Stuurman. De toekomst van Weltschmerz vraagt om een andere organisatiestructuur en management. Stuurman heeft de uitdaging aangenomen om die nieuwe visie vorm te gaan geven en met een nieuw team Café Weltschmerz de toekomst in te leiden.

Von Kreyfelt is inmiddels met een team van gelijkgestemden een nieuw initiatief gestart dat als vervolg gaat dienen op Café Weltschmerz. In dit nieuwe intiatief waarbij eveneens cultureel maatschappelijke evenementen en activiteiten georganiseerd gaan worden zullen ditmaal meer persoonlijke ontmoetingen en vriendschappen centraal staan. Op deze wijze hoopt Van Kreyfelt een bijdrage te leveren aan een mooiere wereld: “Mensen zijn inmiddels informatiemoe en willen hun ziel helen met nieuwe contacten en wellicht vriendschappen.”

 

Max von Kreyfelt
max@opnaarwonderland.nl
06 54995161

Deel dit bericht

Eerdere berichten